fbpx
Сьогодні
20:36 17 Лис 2022

Жорстоке катування мирних мешканців струмом на Херсонщині вразило омбудсмена

Масштабами катувань, які російські загарбники застосовували до мирних мешканців у Херсонській області, був вражений уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Про це Лубінець розповів в етері телемарафону, передає "Укрінформ"

За його словами, в Херсоні уже виявлені дві катівні, де піддавали тортурам десятки людей. Є підтверджені факти, що після катувань жертв убивали.

Омбудсмен заявив, що у цих катівнях перебували як проукраїнськи налаштовані громадяни, так і люди зі статками, яким пропонували звільнення в обмін на гроші.

Лубінець висловив думку, що російські катівні будуть знайдені і в інших населених пунктах.

"Таких масштабів я ще не бачив. А я відвідував особисто всі катівні у різних областях України. Цей масштаб просто жахливий… Таке враження, що російські військові отримують від цього якесь задоволення, коли вбивають та піддають тортурам наших громадян…

Я навіть сьогодні спілкувався з хлопцем, якого тримали 45 днів у одному місці і катували. У цей час він бачив, як разом із ним десятки людей зазнавали тортур. Їх били електрикою, металевими трубами, їм ламали кістки, і все це відбувалося на камеру, тобто росіяни все це фільмували", – зазначив омбудсмен.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: