fbpx
Сьогодні
13:31 17 Лис 2022

В Іспанії Шарій поскаржився на захисника "Азовсталі" Козацького: його фотовиставку закрили

В Іспанії барселонський університет, через нібито "нацистські погляди" відомого захисника "Азовсталі" Дмитра Козацького, заборонив його фотовиставку. На неї скаржився проросійський блогер Анатолій Шарій.

Про це пишуть Політехнічний університет Каталонії у Twitter, Шарій у Twitter, Козацький у Twitter.

Зазначимо, що виставка фоторобіт захисника Маріуполя і "Азовсталі" Дмитра Козацького (позивний "Орест") відкрилася в Політехнічному університеті Каталонії 18 жовтня.

Проте 13 листопада навчальний заклад повідомив про її закриття. Причиною стали нібито "нацистські погляди" її автора.

"Щодо оприлюднення інформації про автора виставки в бібліотеці Феррате повідомляємо, що робота була вилучена, а про ідеологію автора університету не було відомо.

Університет радикально відкидає нацизм і шкодує про ситуацію, що склалася", написано у повідомленні університету.

Перед тим, як навчальний заклад вирішив заборонити фотовиставку, на неї поскаржився блогер Шарій, який відомий своїми проросійськими поглядами.

Як "доказ" "нацистських поглядів" Козацького, блогер запостив його знімки з нацистською символікою. Зокрема, Шарій "апелював" до фото піци з символом Третього Рейху, яку у соцмережах опублікував боєць.

Сам "Орест" підтвердив, що справді оприлюднював раніше такі знімки. Однак робив це, аби висміяти російську пропаганду, яка розповідає про "нацизм в Україні".

"Ці фото і пости дійсно були опубліковані мною, але потрібно знати контекст українського гумору, щоб зрозуміти, що це було висміювання російської пропаганди про так званий "нацизм в Україні", зазначив фотограф.

"Я видалив їх після того, як зрозумів, що російські боти і "журналісти" вирвали їх з контексту і неправильно інтерпретували", підкреслив Козацький.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: