fbpx
Сьогодні
15:15 17 Лис 2022

Австралійський мільярдер створив фонд для повоєнної відбудови України: як працює це рішення

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест

Інвестувати планують у первинну інфраструктуру, таку як енергетичні та телекомунікаційні мережі.

Про це пише ВВС.

У чому проблема?

Вторгнення росії в Україну призвело до знищення чи пошкодження значної частини інфраструктури країни. Нещодавні російські ракетні атаки були спрямовані на енергетичну мережу України, включаючи її електростанції. Також пошкоджені телекомунікаційні мережі.

У липні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що відновлення країни після війни, яка завдала прямих збитків інфраструктурі на 100 мільярдів доларів, коштуватиме 750 мільярдів доларів.

Яке рішення?

Австралійський гірничодобувний мільярдер Ендрю Форрест створив інвестиційний фонд, щоб допомогти відбудувати зруйновану війною Україну. Містер Форрест і його дружина виділили 500 мільйонів доларів у фонд, який, за словами організаторів, з часом може зрости до 100 мільярдів доларів.

Інвестувати планують у первинну інфраструктуру, таку як енергетичні та телекомунікаційні мережі.

Як це працює? 

Фонд заявив, що співпрацює з Ларрі Фінком, головою інвестиційного гіганта BlackRock, і сподівається отримати підтримку державних інвестиційних фондів та інших професійних інвесторів.

Роботу над інвестиційним фондом розпочали на початку березня. Тоді ж пан Форрест обговорював план із низкою світових лідерів, включаючи президента США Джо Байдена, тодішнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона та президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн.

"Президент Зеленський бачить у цьому можливість повністю замінити старі вугільні і  атомні електростанції абсолютно новою екологічною енергією", — сказав пан Форрест.

Також він додав, що цей капітал стане доступним, коли російські війська будуть виведені з України.

Довідка:  Ендрю Форрест заробив свій статус завдяки буму гірничої промисловості в Австралії. Він є засновником і виконавчим головою залізорудного гіганта Fortescue Metals. Останніми роками він звернув увагу на стійкі технології, з ініціативами декарбонізації своїх гірничодобувних операцій та можливістю стати великим виробником зеленого водню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: