Влучання ракети у Польщі: українські Повітряні сили максимально сприятимуть розслідуванню

Повітряні сили України запевнили, що готові надати всі матеріали і своїх спеціалістів, аби встановити істину в інциденті з падінням ракети у Польщі, яка забрала життя двох мирних мешканців села Пшеводув 

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу 24.

"Йде відповідне розслідування. Повітряні сили будуть сприяти максимально, будуть і фахівці залучені, якщо треба, і надамо певні матеріали.

Тому що дійсно резонансна ситуація, і це вже не вперше.

Був інцидент у Молдові кілька тижнів тому. Російські ракети, які атакували Україну, летіли через повітряний простір суверенної республіки Модова, були збиті нашою ППО, перелетівши український кордон із Молдовою і впали на молдовській території.

Плюс там же працюють безпілотники російські безцеремонно під румунським кордоном.

А це уже країна НАТО, тут уже зовсім інші виклики й пріоритети", наголосив речник Повітряних сил.

Ігнат зазначив, що на місці падіння уламків працюють відповідні комісії та групи, які ідентифікуватимуть і визначатимуть тип ракети (чи ракет).

Речник ПС ЗСУ сподівається, що вищевказаному інциденту буде швидко надано правову оцінку.

Він наголосив, що Україна лише захищається від ракетних ударів ворога. 15 листопада лише у тому регіоні повітряним командуванням Захід було знищено було 15 крилатих ракет (10 – на Львівщині).

Як писала Рубрика, 15 листопада російсько-окупаційні війська випустили по Україні близько сотні ракет. Це більше, ніж було випущено загарбниками під час масованого ракетного удару 10 жовтня, тоді вони спрямували на Україну 84 ракети.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада росія масовано атакувала країну ракетами.

Окрім Києва, ракетні удари завдано по Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях.

Також, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Видання АР повідомило, що американська розвідка підтверджує. За їхніми даними, російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Проте в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Президент Польщі Анджей Дуда у зверненні в ніч проти середи заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету. Однак додав, що ракета впала на польську територію, та підтвердив, що вона російського виробництва.

У міноборони росії заявило, що жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського кордону не наносилося, і назвало "провокацією" повідомлення про падіння російських ракет у районі польського Пшеводува.

Президент США Джо Байден назвав "малоймовірним" те, що ракета, яка призвела до вибухів та загибелі людей у Польщі, була випущена з росії.

Свіжі дописи

  • Новини

Як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні: у Києві презентували інструкцію

У столиці презентували покрокову інструкцію, як зробити заклади реабілітації безбар’єрними в Україні. Про це пише… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті зафіксовано 146 бойових зіткнень

На Харківському напрямку російські війська здійснили 10 атак. Загалом на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Про… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Південна Корея: з вересня КНДР до рф відправила 6700 контейнерів зі снарядами

Розвідка Південної Кореї розглядає підозри в тому, що північнокорейська зброя, виготовлена ​​в 1970-х роках, постачалася… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Диктатор рф вирішив змінити Шойгу: що відомо

Президент російської федерації володимир путін вирішив змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. На заміну він… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Зеленська: кожна українська мама є частиною великої стіни, яка стримує агресію рф

Дружина президента України Олена Зеленська розповіла іноземцям про різні досвіди українського материнства в умовах повномасштабної… Читати більше

Sunday May 12th, 2024
  • Новини

Імовірно, пошкоджена ТЕЦ: в рф знову заявили про обстріли в Бєлгороді

Уже про пʼятий обстріл протягом 12 травня заявили в російському Бєлгороді. У місті є нові… Читати більше

Sunday May 12th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.