fbpx
Сьогодні
19:39 16 Лис 2022

Україна продовжує працювати, аби закрити небо, – Зеленський

English version here

Фото: ОПУ

Українська сторона проводить переговори з міжнародними партнерами щодо надання систем протиповітряної та протиракетної оборони.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю українським журналістам у середу, 16 листопада, передає Укрінформ.

"У нас проактивна позиція щодо "air defense system", зокрема ППО та ПРО. У нас є домовленості з Іспанією по системах Hawk – щось вже доїхало, щось на шляху до України. Ця зброя є в різних державах, і ми ведемо переговори зі США задля сприяння у справі постачання Hawk. Еммануель Макрон також запевнив, що Україна отримає системи протиповітряної та протиракетної оборони – рішення ще в проєкті", – сказав Зеленський.

Водночас Президент підкреслив, що надана Україні зброя гарно проявила себе в дії, зокрема американські NASAMS влучили під час вчорашнього обстрілу у 10 із 10 цілей, водночас великий внесок роблять і німецькі ракети IRIS-T.

Він подякував міжнародним партнерам за надану зброю, а також за поставки генераторів і трансформаторів, тобто за можливості пережити кризу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: