Найбільший ракетний удар рф по українській інфраструктурі засудили лідери G7 та НАТО

У спільній заяві, виданій під час проведення саміту G20, лідери країн Північноатлантичного Альянсу та Групи семи засудили масований російський ракетний удар по українській інфраструктурі, що стався вдень 15 листопада.

Про це повідомляє ЄП.

"Ми засуджуємо варварські ракетні удари, скоєні росією по українських містах та цивільній інфраструктурі. Ми обговорили вибух, що стався на сході Польщі поруч з українським кордоном.

Пропонуємо повну підтримку та сприяння у триваючому польському розслідуванні. Ми домовилися тримати тісний зв'язок для визначення наступних кроків у міру того, як розслідування просувається", – зазначають лідери.

У заяві очільники країн також повторили про підтримку України та готовність притягнути росію до відповідальності.

"Висловлюємо співчуття родинам загиблих у Польщі та Україні", – додали лідери.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада росія масовано атакувала країну ракетами.

Окрім Києва, ракетні удари завдано по Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях.

Також, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Видання АР повідомило, що американська розвідка підтверджує. За їхніми даними, російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Проте в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Президент Польщі Анджей Дуда у зверненні в ніч проти середи заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету. Однак додав, що ракета впала на польську територію, та підтвердив, що вона російського виробництва.

У міноборони росії заявило, що жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського кордону не наносилося, і назвало "провокацією" повідомлення про падіння російських ракет у районі польського Пшеводува.

Президент США Джо Байден назвав "малоймовірним" те, що ракета, яка призвела до вибухів та загибелі людей у Польщі, була випущена з росії.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні оголосили масштабну тривогу: зліт винищувача МіГ-31К

Повітряну тривогу оголосили в усіх областях України. Попереджають про зліт винищувача МіГ-31К. Про це повідомляє… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Україна наполягає на дозволі бити зброєю від США по території рф, – Маркарова

Посол в Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що Україна зараз дуже потребує якомога більшої кількості… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

ISW: загибель президента Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера. Але не… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Сили ППО вночі знищили усі 29 “Шахедів”

Уночі, 20 травня, російська армія вдалась до чергової нічної атаки проти України. Протиповітряній обороні (ППО)… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1400 окупантів, 14 танків та корабель

Минулої доби, 19 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1400 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday May 20th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська ЗСУ мали успіх на окремих ділянках Лиманського напрямку

Сили оборони змогли протидіяти спробам противника просунутися в глибину території країни. Ситуація на фронті в… Читати більше

Monday May 20th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.