fbpx
Сьогодні
18:35 15 Лис 2022

Шольц на саміті G20: росія мусить вивести війська з України

English version here

Фото: Reuters

росія має зрозуміти, що вона мусить завершити війну та вивести свої війська з території України.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, коментуючи перший день дискусій у межах саміту G20 в Індонезії, передає  "Укрінформ".

«Зараз важливо, щоб росія припинила свою агресивну війну і вивела свої війська. Це основа для досягнення ситуації, в якій можна говорити про мир, але це не буде мир під диктовку росії. Україна цього не сприйме, але – можна сказати сьогодні – і світова спільнота також… Зрештою, має настати момент, коли росія побачить і визнає, що їй потрібно вийти з цієї ситуації зараз. Одна вимога – виведення військ», – сказав Шольц.

За його словами, на саміті росії чітко дали зрозуміти, що ця загарбницька війна не є прийнятною, і необхідно уважно розглянути її вплив на решту світу з точки зору загрози голоду та цін на енергоносії і зробити все, щоб запобігти цьому негативному впливу. Водночас було чітко заявлено про неприпустимість використання ядерної зброї.

Шольц заявив, що учасники саміту мають консенсус з цих питань. Водночас він визнав, що у світі «існують і інші погляди».

На думку глави німецького уряду, важливим є продовження діалогу, контактів і розмов з усіма, в тому числі з росією, навіть якщо сторони бачать ситуацію по-різному.

Канцлер ФРН також прокоментував слова глави МЗС рф сергія лаврова про те, що він, мовляв, поспілкувався з Шольцем.

"Він стояв біля мене і сказав два речення. Це була розмова", – зазначив німецький політик.

Довідка

Саміт G20 проходить 15-16 листопада на Балі. Участь у ньому беруть глави держав і урядів найпотужніших економік світу, росія представлена міністром закордонних справ сергієм лавровим.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: