fbpx
Сьогодні
18:08 15 Лис 2022

Нідерланди будуть підтримувати Україну до перемоги у війні, – глава МЗС

English version here

Нідерланди вважають своїм обов'язком підтримувати Україну до перемоги у війні проти росії і допомогти притягнути до відповідальності винних у злочині агресії проти нашої країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра на спільній з очільником МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє "Укрінформ".

«путін може і повинен зупинити цю війну. Але якщо він не зробить цього, я переконаний, що наш обов'язок полягає в тому, щоб допомогти Україні в боротьбі за свободу … Ми маємо допомогти вам перемогти, а також притягнути до відповідальності тих, хто вчинив цю агресію. Це наші універсальні цінності. Воєнні злочинці у всьому світі мають відповідати за злочини, і тут немає винятків», – сказав Гукстра.

Він привітав «дуже добрі новини з приводу звільнення Херсона» і запевнив, що Нідерланди й надалі підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно, надаючи військову та гуманітарну допомогу.

Очільник МЗС Нідерландів також віддав шану жертвам Голодомору.

"Сьогодні ми побували на Меморіалі, де увічнено пам'ять мільйонів українців. І там ми згадували про ще одного диктатора, який перетворив продовольство на зброю і воював голодом проти інших народів", – зазначив він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральний прокурор Андрій Костін обговорили з главою нідерландської дипломатії Вопке Гукстрою притягнення росії до відповідальності за злочини проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: