fbpx
Сьогодні
13:39 14 Лис 2022

Верещук закликає до евакуації мешканців Харківщини та Херсонщини

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала жителів Херсонської та Харківської областей виїжджати до безпечніших регіонів у зв'язку з імовірними обстрілами ворогом визволених територій.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами Верещук, подібну тактику загарбники вже неодноразово демонстрували під час попередніх визволень населених пунктів.

"Ми розуміємо, що мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму. Тому пропонуємо все-таки евакуюватися, особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним", — зазначила міністр.

Очільниця Мінреінтеграції наголосила, що "звільнення триває потужно. І ворог намагатиметься помститися населенню за те, що воно не сприйняло окупантів".

На тлі піднесення, яке відчувають жителі визволених територій, Верещук порадила всім зберігати холодний розум та берегти себе. Вона запевнила, що є всі можливості, щоб люди перезимували в більш безпечних регіонах.

"При розміщенні людей ми розраховуємо не лише на модульні містечка. Добре працює програма "Прихисток", яка додатково стимулює тих, хто розміщує у себе людей", — підкреслила Верещук.

За її даними, на сьогодні доступні 5670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно зростає. Загалом обласні військові адміністрації мають можливість за потреби прийняти на зиму близько 400 тисяч людей.

"Ми над цим зараз працюємо", — додала глава Мінреінтеграції.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: