fbpx
Сьогодні
21:00 14 Лис 2022

Укренерго: на Херсонщині окупанти знищили енергооб'єкт, який живив правобережжя

Фото:и Ілюстративне

Енергооб'єкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, "практично знищили" окупанти.

Про це повідомив у Facebook голова Укренерго Володимир Кудрицький, пише "ЄП".

Кудрицький написав: "Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує. Два автотрансформатори, кожен вагою 250 тон, підірвані.

Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна – що на думку терористів не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати".

За його словами, попри це, Укренерго разом з ВЦА, ДСНС і обленерго "вже опрацювують" схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей.

Кудрицький додав: "Це не буде просто – сапери вже обстежують високовольтні лінії, які проходять вздовж територій, де ще зовсім недавно точилися тяжкі бої. Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини. Більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада. Робимо все можливе, щоб за обраними резервними схемами заживити людей якнайшвидше.

Паралельно на вихідних ми вже передали перелік необхідного обладнання для Херсонщини нашим закордонним партнерам. Вже відгукнулися системні оператори Польщі і Франції. Обладнання вже прямує в Україну. Дякуємо, друзі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: