fbpx
Сьогодні
16:17 14 Лис 2022

Столтенберг заявив, що недооцінювання армії рф може бути небезпечною помилкою

English version here

Союзники по НАТО постають перед критичним моментом для всієї системи європейської безпеки, і в цих умовах було б небезпечним недооцінювати спроможності путінської армії, яка має велику кількість війська та продемонструвала готовність не рахуватися із людськими втратами.

Про це у понеділок у Гаазі на пресконференції за підсумками візиту до Нідерландів заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

«Відведення російських військ з Херсону свідчить про величезну мужність Збройних сил України. Але це також демонструє важливість продовження нашої допомоги для України. Ми не маємо робити помилки, недооцінюючи росію. Російські збройні сили зберігають суттєві спроможності та велику кількість військ, росія продемонструвала готовність до значних людських втрат та екстремальну жорстокість. Ми всі бачили жахливі сцени на звільнених територіях, а також невибіркові російські атаки на цивільне населення та на критичну інфраструктуру», – сказав Столтенберг.

За його словами, наступні місяці будуть важкими. Мета путіна – залишити Україну у холоді та у темряві цієї зими, посіяти страх та непевність серед українців. Але, як свідчать останні події, ці сподівання агресора є марними, оскільки моральний дух українців залишається дуже високим. У цих умовах союзники по НАТО мають дотримуватися свого курсу та продовжувати допомогу для України.

Столтенберг подякував Нідерландам за істотний внесок у пакет допомоги від НАТО для України, що допомагає задовольняти негайні потреби, у тому числі у пальному, в зимовому одязі, медичному постачанні та у системах із боротьби проти дронів. Він привітав рішення Нідерландів надати для України ще 120 млн євро допомоги, яка включає витрати на передачу Україні чеських бойових танків.

«Сьогодні ми обговорили нашу підготовку до зустрічі міністрів оборони в Бухаресті. Це буде важливою нагодою поглянути на нашу допомогу для України, а також на підтримку для інших партнерів, що постають перед російською агресією та тиском, включаючи Боснію і Герцеговину, Грузію та Молдову», – сказав Столтенберг.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: