fbpx
Сьогодні
14:25 14 Лис 2022

Мешканцям багатоповерхівок у Києві компенсуватимуть 75% вартості генераторів: навіщо це рішення

Для отримання часткової компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних у місті Києві державних адміністрацій.

Про це повідомляє Київська міська рада. 

У чому проблема?

Через те, що ворог пошкодив близько 40% всієї енергосистеми України, відбуваються аварійні і погодинні відключення електрики, тому українці масово шукають альтернативи. Деякі ОСББ самостійно купили генератори і застосовували їх в роботі, коли були проблеми з електропостачання. Проте для багатьох будинків придбати генератор фінансово складно.

Яке рішення? 

У столиці затвердили програму часткового відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів та будь-яких незалежних приладів альтернативного живлення. Таке рішення прийняли 10 листопада, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання.

Як це працює? 

Міська влада Києва компенсуватиме мешканцям багатоквартирних будинків 75% вартості генераторів, які купуватимуть ОСББ та ЖБК.

"У зв'язку з введенням воєнного стану в Україні було розроблено міську цільову програму задля забезпечення ОСББ незалежними приладами альтернативного живлення електроенергії, а також зниження фінансового навантаження на співвласників будинків. Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків зможуть купувати генератори для власних потреб, а місто буде компенсувати 75% витрат", – зазначила Лілія Пашинна, депутатка Київської міської ради.

Депутатка додала, що для отримання часткової компенсації необхідно заповнити заяву та подати пакет документів до районних у місті Києві державних адміністрацій.

Нещодавно у Львові розробили схожу ініціативу: мешканцям багатоповерхівок, які купили електрогенератори, повертатимуть 50% їхньої вартості. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: