fbpx
Сьогодні
17:49 13 Лис 2022

За цей тиждень деокуповано 179 населених пунктів, - ОК "Південь"

Фото: Ілюстративне

На півдні України звільнено 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів. Це зроблено силами Оборони за цей тиждень.

Про це повідомило оперативне командування "Південь".

В повідомленні йдеться: "Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів".

У командуванні зазначили, що у звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводяться стабілізаційні заходи, в тому числі розмінувальні.

Ворог не припиняє обстрілів українських підрозділів та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. Також продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об'єктах і територіях тилових регіонів.

Довідка

9 листопада міністр оборони держави-агресора Шойгу повідомив про початок відведення військ з правого берега Херсонської області.

Нагадаємо, що 11 листопада в управлінні розвідки зазначили, що Херсон під контролем ЗСУ.

Мешканці Херсона виходять на вулиці із українськими прапорами в очікуванні Збройних сил України у місті.

Про те, що у Херсон вже зайшли українські спецпідрозділи, а Збройні сили на підході, підтвердив і Президент Зеленський.

Своєю чергою Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов наголосив, що Україна не планує "заморожувати" війну після деокупації Херсона.

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, на звільнених територіях півдня країни українські захисники виявили російські танки, артилерію та іншу техніку, яку військам рф не вдалося переправити на правий берег Дніпра під час відступу.

Рубрика повідомляла, українські захисники звільнили від загарбників майже всю Миколаївську область, окрім населених пунктів на Кінбурнській косі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: