У Білорусі проводив тренування з ракетою “Кинджал” російський МіГ-31К, – Беларускі Гаюн

Білоруські розслідувачі отримали світлини того, що російський МіГ-31К, який літав над Білоруссю в супроводі винищувача, проводив тренувальні польоти з гіперзвуковою ракетою Х-47М2 "Кинджал"

Про це пише Беларускі Гаюн у Telegram.

"У розпорядженні моніторингової групи "Беларускі Гаюн" з'явилися фотодокази, що Міг-31К ПКС РФ з реєстраційним номером RF-92339, який літав над Білоруссю в супроводі винищувача з Барановичів, проводив польоти, несучи на собі гіперзвукову аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал"", зазначили розслідувачі.

У Беларускі Гаюні зазначають, що це фото вперше візуально підтверджує, що МіГ-31 із номером RF-92339 був переобладнаний на модифікацію К.

Ця модифікація означає, що винищувач може нести на собі ракету "Кинджал". Раніше така інформація була тільки про RF-92462.

"Беларускі Гаюн" припускає, що і третій МіГ-31К з номером RF-92333, який перебуває в Мачулищах, також може нести на собі "Кинджали". Військовий літак здатний запускати ракети на відстані в 2 000 км.

Як писала Рубрика, розслідувачі "Беларускій Гаюн" зафіксували за останні два дні 8 прильотів російських Іл-76 у Мачулищі, які вивозили ракети до С-300 і С-400 з Білорусі.

Нагадаємо, що раніше норвезьке видання Faktisk опублікувало супутникові знімки аеродрому в "Мачулищах".

Вони були зроблені компанією Planet Labs 18 і 31 жовтня о 10:41 (за київським часом).

На знімках видно, що в Мачулищах продовжують перебувати три МіГ-31К ВКС РФ, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 "Кинджал".

Пізніше повідомили, що на полігонах Білорусі, крім російських літаків МіГ-31К і контейнерів, де можуть зберігатися ракети "Кинджал", з'явилися намети з російськими військовими.

Свіжі дописи

  • Новини

Це не місяці. На жаль, це роки: Галущенко – про повний перезапуск Запорізької АЕС після деокупації

Для перезапуску всіх шести енергоблоків Запорізької атомної електростанції після повернення її під контроль України знадобляться… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

МОН: 81 тренер готовий навчати вчителів оновленого предмета “Захист України”

Міністерство освіти і науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

У Києві зафіксували спалах гострої кишкової інфекції: 14 дітей госпіталізовано

У Києві виявили спалах гострої кишкової інфекції у 14 дітей, які прибули до одного з… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

У Кропивницькому відкрився 25-й центр рекрутингу української армії

25-й центр рекрутингу української армії відкрився у Кропивницькому. У центрі доступно понад 10 000 актуальних… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

Обстріл передмістя Полтави: збільшилася кількість поранених. Поліція показала наслідки руйнувань

Внаслідок сьогоднішнього удару окупантів по передмістю Полтави постраждало 22 людини. Розпочато розслідування за фактом порушення… Читати більше

Monday June 17th, 2024
  • Новини

Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein

Німецька збройова компанія Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein, який може збивати ракети та дрони.… Читати більше

Monday June 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.