fbpx
Сьогодні
16:34 12 Лис 2022

Україна має намір встановити дипвідносини із Папуа-Новою Гвінеєю онлайн, - глава МЗС

Українське Міністерство закордонних справ планує підписати протокол про встановлення дипломатичних відносин із Папуа-Новою Гвінеєю в режимі онлайн

Про це розповів голова МЗС Дмитро Кулеба в Instagram.

Очільник міністерства повідомив, що  зі слів "Слава Україні" почалася розмова з міністром закордонних справ Папуа-Нової Гвінеї, етнічним українцем Джастіном Ткаченком.

"Вчора я провів телефонні переговори з міністром закордонних справ Папуа-Нової Гвінеї. Це країна в Океанії, яка знаходиться за 12 тисяч кілометрів від України. Мого колегу звати Джастін Ткаченко і він — етнічний українець.

До призначення міністром закордонних справ Джастін Ткаченко обіймав посади міністрів спорту і туризму, земель і земельного планування, розвитку ЖКГ і міського планування Папуа-Нової Гвінеї, курував організацію Тихоокеанських ігор у 2015 році, має звання Кавалера Ордену Британської імперії.

…Це був перший контакт глав МЗС України та Папуа-Нової Гвінеї, які досі (!) не мають дипломатичних відносин", зазначив Кулеба.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

Очільник МЗС запропонував колезі якнайшвидше виправити цю ситуацію і підписати протокол про встановлення дипвідносин із використанням сучасних технологій в режимі онлайн.

"Раніше Україна стала першою державою у світі, яка прирівняла цифровий паспорт до аналогового, а тепер може стати першою державою у світі, яка ініціює цифрове встановлення дипвідносин", наголосив голова міністерства.

Кулеба зазначає, що під час розмови було домовлено започаткувати регулярний політичний діалог та пожвавити торгівлю.

Окрім Папуа-Нової Гвінеї, Україна не має дипвідносин також із чотирма іншими країнами Тихоокеанського регіону:

  • Палау,
  • Науру,
  • Кірибаті та Тонгою,
  • Бутаном в Південній Азії,
  • Сомалі в Африці

"Ну і тими країнами, з якими ми їх розірвали", підкреслив Кулеба.

Глава українського відомства повідомив, що дав відповідні доручення в МЗС активізувати переговори задля встановлення дипломатичних відносин з країнами, з якими їх досі не встановлено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: