fbpx
Сьогодні
22:00 12 Лис 2022

Бювети в Києві, у разі надзвичайних ситуацій, будуть під'єднуватись до генераторів

У разі надзвичайних ситуацій бюветні комплекси в Києві будуть під'єднувати до генераторів. Це робитимуть для того, щоб мешканці міста могли набрати воду навіть в умовах їхнього знесмтрумлення

Про це повідомляє КМДА, пише Рубрика.

У "Київводфонді" повідомили: "Бюветні комплекси вже стали резервним джерелом води для містян 31 жовтня, в один із днів масованих атак з боку росії, коли інфраструктурні об'єкти в області зазнали пошкоджень – і значна частина споживачів залишилась без послуги централізованого водопостачання. Бювети підключили до генераторів – і люди змогли запастись водою".

Бювет У Києві

Фото: "Київводфонд"

Підприємство продовжує підготовчі роботи, щоб змогти "максимально оперативно" підключити бювети до генераторів, фахівці пройшли відповідне навчання.

Водночас у підприємстві звернули увагу, що під час планових відключень електроенергії, що тривають до чотирьох годин, бювети до генераторів не під'єднують.

ЧОМУ РАЗОМ ЗІ СВІТЛОМ МОЖЕ ЗНИКНУТИ ВОДА?

Водопостачальні й каналізаційні насосні станції працюють на електричній енергії. У разі аварійних відключень електроживлення, тобто коли відключення відбуваються неконтрольовано, у результаті аварій або обстрілів, насосні станції також можуть перестати працювати.

Водночас до станцій можна під'єднати дизельні генератори, і тоді вони подаватимуть воду навіть у разі відключення електроживлення (якщо буде достатньо пального).

У Києві працює понад 180 бюветів. Їхні адреси можна знайти на мапі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: