fbpx
Сьогодні
19:51 12 Лис 2022

Болгарія все ж залишить українських біженців в готелях і у бази відпочинку переселяти не буде

Біженці з України залишаться ще на чотири місяці в місцях їх розміщення на тих же умовах – тобто в готелях, і в державні бази їх переселяти, як планувалося, не будуть. Повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв

Про це пише Рубрика з посиланням на BNR.

Водночас, за словами Демерджиєва, новоприбулі українські біженці спершу розміщуватимуться в буферному центрі в місті Єлхово, після чого їх розподілять за державними базами відпочинку, в яких проведуть косметичний ремонт.

Глава МВС Болгарії заявив: "Ті з них (біженців), кого ми виявили під час здійсненої нами перевірки, а це близько 11 тисяч людей, залишаться в місцях, де перебувають зараз разом зі своїми дітьми, на тих самих умовах, а решта, які з цього моменту почнуть прибувати на територію нашої країни, повинні будуть проходити через буферний центр Єлхова. Тут вони перебуватимуть до 30 днів, а потім розподілятимуться по державних базах".

Рішення переселити українських біженців із готелів у державні бази було ухвалене урядом Болгарії наприкінці жовтня. Це породило хвилю невдоволення, і українськими біженцями були організовані акції протесту в різних місцях країни.

Довідка:

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення росії в лютому до Болгарії в'їхали:

  • понад 876 тисяч біженців з України,
  • з них понад 53 тисячі залишилися в країні,
  • а майже 14 тисяч – отримали тимчасове помешкання.

Нагадаємо, в червні у Болгарії виник скандал через раптове рішення болгарського уряду згорнути програму розміщення українських біженців у готелях на березі Чорного моря. Це спричинило викликало заклики до відставки віцепрем'єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: