fbpx
Сьогодні
ФОТО 16:57 10 Лис 2022

У Києві відкрили Центр допомоги врятованим: як працює це рішення

Люди, які виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій, можуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку. 

Про це повідомляє КМДА. 

У чому проблема? 

Від початку повномасштабної війни в Україні понад 7 мільйонів осіб залишили свої домівки у пошуках прихистку. Люди виїжджають із зони бойових дій, з окупованих територій. Зокрема, в Києві з 24 лютого таких осіб вже 200 тисяч. Вимушено переселені особи часто потребують як і психологічної допомоги, так і матеріальної. 

Яке рішення? 

У Києві відкрили Центр допомоги врятованим, де люди, котрі виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій, можуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку. Участь у відкритті взяла Перша Леді України Олена Зеленська. Центр стане своєрідною "точкою входу" до отримання багатьох послуг для вимушених переселенців, які покинули свої домівки через війну. 

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим

Як це працює? 

За словами Марини Хонди, заступниці голови КМДА, у Центрі допомоги врятованим, люди, які постраждали від війни, зможуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку. Психологи та юристи безкоштовно надають конфіденційну допомогу. Також люди можуть отримати інформацію про медичні послуги, гуманітарну допомогу, допомогу з поселенням.

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим

У чутливих випадках, таких як сексуальне насильство під час війни, спеціальні кейс-менеджери на довгостроковій основі допомагають постраждалим подолати посттравматичний синдром і повернутися до нормального життя.

Центр працює за адресою: вулиця Райдужна, 6-А.  Розклад роботи:  9:00 –17:00 (будні), 9:00 – 15:00 (вихідні).

Варто зазначити, що це вже четвертий Центр допомоги врятованим в Україні.

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим

Фото: КМДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: