fbpx
Сьогодні
14:58 10 Лис 2022

У Генштабі переконані, що оборонні укріплення "лінії Вагнера" не зупинять ЗСУ

Фото: Ілюстративне

На окупованій частині Донбасу українські військові наполегливо відстежують дії ворога та готуються до подолання оборонних укріплень, які відомі як "лінія Вагнера"

Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 10 листопада.

"Інженерні загородження мають на меті або зупинити або ускладнити просування військ противника. Це можуть бути як вибухові, так і невибухові загородження.

Але історія війн має досить багато прикладів, коли на кожну зброю виготовлявся засіб протидії. Так відповідно і у нас є, в тому числі і завдяки міжнародним партнерам, засоби подолання мінно-вибухових загороджень.

На даний час ми ретельно вивчаємо хід відбудови так званої лінії і продумуємо, як її долати. Але можу вам впевнено сказати: підійдемо – подолаємо", зазначив генерал.

Нагадаємо, що 19 жовтня 2022 року власник групи Вагнера Євгеній Пригожин заявив про будівництво укріпленої оборонної "лінії Вагнера" в окупованій росією Луганській області.

Зокрема, росія почала будівництво оборонних споруд навколо Маріуполя. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові конструкції, відомі як "зуби дракона".

Як писала Рубрика, у Генеральному штабі ЗСУ на даний час не можуть ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення військ рф з Херсона, проте наступальні дії ідуть за планом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: