fbpx
Сьогодні
09:12 09 Лис 2022

У США до Сенату переобрали республіканця Пола, який гальмував фінансову допомогу Україні

Фото: АР

 Уже втретє здобув мандат до Сенату у Кентуккі сенатор-республіканець Ренд Пол, який раніше гальмував виділення багатомільярдної допомоги Україні

Про це повідомляє ЄП.

Як зазначають, Пол відомий своїм просуванням стриманості у зовнішній політиці США. Цього року він загальмував виділення $40 млрд Україні.

У 2016 році покійний сенатор Джон Маккейн називав Пола "агентом Кремля" через його опозицію вступу Чорногорії до НАТО. Пізніше він виступав проти нових санкцій щодо росії.

Пол був критиком розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо російського впливу на президентські вибори 2016 року в Сполучених Штатах.

Влітку 2018 року він їздив до Москви, звідки він привіз конфіденційний лист до Трампа. Ходили навіть чутки, що він начебто намагався стати посередником між Вашингтоном і Москвою в процесі врегулювання "українського питання".

Як пишуть у виданні, консерватор із лібертаріанським ухилом і колишній кандидат у президенти переміг свого суперника з іншого кінця політичного спектра, прогресивного демократа Чарльза Букера.

Виборці віддали за Пола 61,4% голосів, за Букера – 38,6%.

Як писала Рубрика. за попереднім результатом проміжних виборів у США республіканці лідирують в Палаті представників, в Сенаті республіканці та демократи розподілили сили порівну.

Нагадаємо, що напередодні у Держдепі заявили, що підтримка України з боку Вашингтона буде "непохитною і незмінною" незалежно від результатів проміжних виборів до Конгресу.

Минулого тижня під час візиту до Києва радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван запевнив, що США забезпечать фінансову допомогу та зброю для України. І це не залежатиме від результатів виборів.

Адміністрація Байдена запевнила Україну про підтримку і після виборів до Конгресу США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: