fbpx
Сьогодні
19:53 09 Лис 2022

Президент "Мотор Січі" мав нерухомість у москві

Фото: Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images

В президента та ексвласника підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва була виявлена нерухомість у москві

Це з'ясували журналісти проєкту "Схеми".

У Богуслаєва знайшли щонайменше два об'єкти нерухомості в Хорошевському районі москви:

  • квартиру в житловому комплексі за адресою Хорошевське шосе, 84, корпус 6. Ця квартира належить Богуслаєву з 2006 року. Вартість — 350 тисяч доларів;
  • складські приміщення у будівлі на вул. Зорге, 7а. Вони перебувають у власності Богуслаєва з 2002 року.

"Схеми" зазначають, що Богуслаєв не вказував ці об'єкти у своїх деклараціях народного депутата у 2006-2019 роках, а це може бути порушенням антикорупційного законодавства.

Богуслаєв нерухомість в Москві

Богуслаєв нерухомість в Москві

Богуслаєв нерухомість в Москві

Довідка:

22 жовтня стало відомо про затримання ексвласника та почесного президента підприємства «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва. Офіційно затримання підтвердили 23 жовтня. 24 жовтня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Так, українське підприємство постачало запчастини до гелікоптерів Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», Ка-52 «Алігатор» та Мі-28Н «Нічний мисливець», які використовували у війні проти України.

В СБУ опублікували аудіозаписи розмов Богуслаєва та російського чиновника. У спецслужбі кажуть, що частину розмов записали ще у 2021 році. А деякі аудіо підтверджують, що Богуслаєв співпрацював із росією навіть після 24 лютого та обстрілу заводу.

Крім Богуслаєва, затримали начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Мотор Січі». Їм оголосили про підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

На початку листопада Служба безпеки України арештувала все майно Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Йдеться про гроші у гривневому еквіваленті, транспорт і нерухомість. Усе це коштує майже мільярд гривень.

Після цього стало відомо, що «Мотор Січ» та ще низка важливих підприємств перейдуть у власність держави. Вилучені активи набули статусу військового майна. Управління ними здійснюватиме Міністерство оборони України. Після завершення воєнного стану активи можуть повернути власникам або ж їм буде відшкодовано їхню вартість.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: