fbpx
Сьогодні
13:59 09 Лис 2022

Мінекономіки: Під санкціями США має бути вся російська металургійна продукція

English version here

Щоб допомогти Україні подолати енергетичну кризу, потрібно ввести санкції проти всього металургійного комплексу росії та надати доступ до ринку Сполучених Штатів українським металургам

Про це заявила перший віце-прем'єр-міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо.

Зазначають, що Свириденко у рамках візиту до США 8 листопада також провела зустрічі:

  • з заступником Державного секретаря США з економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандезом
  • заступником Помічника Держсекретаря з питань міжнародних фінансів та розвитку Роландом Де Марселлусом,
  • заступником Адміністратора USAID по Європі та Євразії Ерін МакКі.

"Під час зустрічі перший віце-прем'єр-міністр акцентував на тому, що зараз дуже важливо ввести санкції проти всього металургійного комплексу РФ.

Надати доступ до американського ринку українським металургам, а також допомогти подолати нашій країні енергетичну кризу", наголосили у Мінекономіки.

Свириденко, зокрема, закликала США збільшити постачання в Україну протиракетних та протидронових систем. А також обладнання для подолання наслідків обстрілів: генераторів, трансформаторів тощо.

Міністр також наголосила, що стабілізація української економіки ґрунтується на стабільному експорті. Особливо це стосується металургії.

"Сталь – це сфера, де ми особливо зацікавлені у розширенні санкцій проти РФ та доступі на американський ринок. Вся російська металургійна продукція має опинитися під санкціями США.

З цією метою ми закликаємо включити українську руду та інші продукти в західний ланцюг постачання та замінити на цих ринках Росію.

Також важливо прирівняти українську руду та чавун до продукції з ЄС та продовжити звільнення від податкових тарифів (принаймні до кінця 2024 року) продукцію українського експорту", – наголосила Свириденко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: