fbpx
Сьогодні
18:37 08 Лис 2022

Україна попросила у США високомобільні системи ППО C-RAM, - ЗМІ

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук звернувся до високопоставлених членів Конгресу США з проханням посприяти отриманню Україною додаткових засобів ППО для боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

Про це повідомляє ABC News, передає ЄП.

Стефанчук закликає США надати Україні високомобільні системи протиповітряної оборони, відомі як C-RAM, заявивши, що вони допоможуть захистити "важливі об'єкти, особливо критично важливі електростанції".

ППО C-RAM мають вбудований радар для відстеження загроз, що надходять, і гігантську скорострільну гармату для їх знищення, причому НАТО заявляє, що "найефективніші" системи здатні випускати 4500 пострілів за хвилину.

Високопоставлений український політик повідомив ABC News, що український уряд також звернувся з офіційним запитом до адміністрації Байдена щодо систем C-RAM.

Представник Пентагону підполковник Гаррон Гарн заявив на цьому тижні в інтерв'ю ABC News, що підтримка США "зосереджена на обладнанні, яке є актуальним для поточної боротьби".

"Ми працюємо цілодобово, щоб задовольнити пріоритетні запити України на допомогу у сфері безпеки, надаючи зброю з американських запасів, коли вона стає доступною", – додав він.

Наразі українські офіційні особи заявляють, що вони використовують цілу низку методів для збиття безпілотників.

За словами українського політика, який був поінформований з цього питання, українські винищувачі використовуються для їх відстеження і, в деяких випадках, для їх збиття.

У своєму листі Стефанчук також просить високопоставлених американських законодавців допомогти йому звернутися до адміністрації Байдена з проханням надати ракети більшої дальності, щоб українські військові могли знищувати такі цілі, як "запаси іранських безпілотників, глибоко в тилу ворога на окупованій території України".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: