fbpx
Сьогодні
14:34 07 Лис 2022

В Єврокомісії заявили, що за постачання Іраном будь-якої зброї рф будуть наслідки

English version here

Фото: З відкритих джерел

ЄС вживає і продовжить вживати заходів за поставки Іраном будь-яких видів озброєння росії для ведення незаконної війни проти України.

Про це заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу в Брюсселі, передає ЄП.

"Яке б військове обладнання не постачалося до Росії – це неприйнятно, і будуть наслідки, якщо держави-члени матимуть достатньо доказів, що це продовжується", – сказав Стано, відповідаючи на запитання щодо потенційних наслідків для Ірану у випадку постачання Росії ракет малої і середньої дальності.

"Це стосується і дронів, і тренерів. Я можу знову згадати заяву G7, яка конкретно стосується тренерів та іранських дронів. Але усі інші поставки зброї, які використовуються у цій незаконній агресії… вважатимуться підтримкою цієї незаконної агресії, і будуть необхідні наслідки", – додав Стано.

Неофіційно повідомлялося, що США готують додаткові санкції проти Ірану через продаж росії ракет.

В МЗС України заявили, що надання Іраном зброї росії для ведення повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Іран вперше визнав у суботу, що постачав Москві безпілотники, але заявив, що вони були відправлені до вторгнення в Україну. В МЗС України заявили у відповідь, що наслідки співучасті в агресії рф будуть масштабніші за вигоду від її підтримки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: