fbpx
Сьогодні
20:33 07 Лис 2022

Угорщина не має наміру долучатися до пакета допомоги від ЄС на €18 млрд

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив, що  до спільного пакета допомоги від ЄС на 18 мільярдів євро, який мають незабаром представити, Угорщина не долучатиметься. Натомість Угорщина надає Україні іншу допомогу

Про це Сійярто заявив на зустрічі глав МЗС країн Центральноєвропейської ініціативи в Болгарії.

Міністр заявив, що Угорщина готова продовжувати надавати фінансову підтримку Україні на двосторонній основі, але в жодному разі не погодиться на ще один спільний кредит Європейського Союзу для цього. Мовляв, Угорщина підтримала спільне запозичення під час епідемії коронавірусу, але цього "було більш ніж достатньо".

Сійярто додав, що Угорщина вже давно в різні способи допомагає сусідній Україні з тими, хто зараз "представляє себе як найкращі друзі країни". Він заявив, що держава витратила "десятки та сотні мільйонів євро" на підтримку охорони здоров'я, освіти, культурних закладів і церков в Україні.

Окрім того, Сійярто розкритикував санкції ЄС проти росії. Він заявив, що замість російської економіки постраждала європейська. Як приклад, він заявив, що минулого року Угорщина витратила 7 мільярдів євро на імпорт енергоносіїв, а цього року — 19 мільярдів євро.

Також глава МЗС Угорщини поскаржився на тиск через міграцію: країна вже прийняла мільйон біженців з України та опікується тими, хто бажає залишитися, тож українські діти розпочали навчальний рік приблизно у 1300 школах і дитсадках.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: