fbpx
Сьогодні
ФОТО 18:22 07 Лис 2022

У Києві підготували перший пункт обігріву для населення, де є санвузли, їдальні, місця для відпочинку: навіщо це рішення

English version here

Відвідувачі пунктів матимуть доступ до новин та актуальної інформації про місто, а також психологічну підтримку.

Про це повідомляє КМДА. 

У чому проблема?

росія продовжує обстрілювати міста та села України. У жовтні російські війська масово атакували важливі об'єкти інфраструктури нашої країни. Внаслідок цього "Укренерго" застосовує відключення електроенергії. Українці готуються до складної зими, можуть бути перебої також з опаленням.

Яке рішення?

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву на випадок критичних пошкоджень системи опалення.

"У зв'язку із агресією рф ми маємо пошкодження системи енергопостачання нашої держави. Тому готуємось до складної зими. За дорученням мера Києва Віталія Кличка до початку зими буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву. У кожному районі – приблизно по 100 пунктів. Усі вони будуть облаштовані на базі соціальних об'єктів, оскільки саме там ми будемо забезпечувати тепло та енергопостачання у випадку критичної ситуації", – розповів Роман Ткачук.

пункт обігріву

Як це працює? 

Пункти обігріву обладнують всім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями для відпочинку, банками теплого одягу та теплими ковдрами. У будівлях таких соціальних об'єктів наявні захисні споруди, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги.

Додатково пункти будуть обладнані генераторами для аварійного живлення, тепловими гарматами. Неподалік за необхідності чергуватимуть співробітники швидкої допомоги. У таких соціальних об'єктах є кімнати для надання медичної допомоги.

За словами директорки Департаменту освіти і науки Олени Фіданян, відвідувачі пунктів матимуть доступ до новин та актуальної інформації про місто, а також психологічну підтримку.

"Якщо починають працювати такі пункти обігріву, соціальний об'єкт перетворюється на об'єкт підтримки населення. Це великий  комплекс роботи, до якого будуть долучені фахівці різних департаментів", – зазначила Олена Фіданян.

Фото: КМДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: