Поблизу Маріуполя було вирито понад 1 500 нових могил, – ЗМІ

Згідно з аналізом нових супутникових знімків, понад 1500 нових могил було вирито на місці масового поховання поблизу Маріуполя, який із травня опинився під повною окупацією рф.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, зокрема, що останні супутникові знімки Maxar показують, що три місця масових поховань поблизу Маріуполя, розташовані в Старому Криму, Мангуші та Виноградному, неухильно збільшувалися з весни.

Організація Центр інформаційної стійкості проаналізувала зображення селища Старий Крим для програми BBC Panorama і дійшла висновку, що з часу останнього аналізу зображень у червні там було викопано понад 1500 нових могил. Загалом, за оцінками експертів, з початку війни поблизу Маріуполя було викопано понад 4600 могил, хоча точну кількість людей, які поховані у цьому місці, з'ясувати неможливо.

Мешканка Маріуполя Тетяна, яка втратила зв'язок зі своїм сином у той час, коли в місті йшли бойові дії, розповіла ВВС, що у пошуках сина цього літа вона відвідала місце масового поховання у Виноградному під Маріуполем, де нарахувала понад 800 свіжих могил.

Жінка сфотографувала місце масового поховання на Виноградному. Багато могил на цьому місці позначені маленькими табличками з номерами та статтю, але не іменами.

"Більшість тіл невпізнані", – сказала вона.

Інші мешканці Маріуполя, з якими вдалося поспілкуватися ВВС, розповіли, що цього літа у пошуках рідних, з якими було втрачено зв'язок, їм довелося переглядати десятки тіл, які лежали на вулиці без охолодження.

Свідки також розповіли, що протягом останніх місяців вони бачили, як російська влада діставала тіла з-під уламків зруйнованих будівель у місті та відвозила їх для поховання.

Свіжі дописи

  • Новини

Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot та мобільну криміналістичну лабораторію

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп під час першого візиту до України обговорив передачу додаткового… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Зеленський заявив, що Україна і надалі буде зміцнювати флот разом із Британією та з Нідерландами

Президент України Володимир Зеленський в неділю, 7 липня, в Одесі з нагоди Дня Військово-Морських сил… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Одесу відвідали міністри Британії та Нідерландів: Гілі анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні

У неділю, 7 липня, Одесу відвідали нідерландські міністри, а саме міністр оборони Каспар Велдкамп й… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Зеленський в Одесі вшанував пам’ять загиблих військових моряків

Президент Володимир Зеленський в Одесі в День Військово-Морських сил Збройних сил України вшанував пам’ять військових… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Обмежити кількість туристів: у Барселоні тисячі людей вийшли на протести

На вулиці Барселони вийшли понад 150 організацій та громадських рухів з вимогою запровадити жорсткіші заходи… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

На Одещині лікарі врятували 11-місячного малюка, який впав у вигрібну яму

У Одеській області лікарі врятували життя 11-місячному хлопчику, який впав у вигрібну яму. Дитину госпіталізували… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.