fbpx
Сьогодні
21:19 07 Лис 2022

МЗС: під час головування Японії у G7 у 2023 році Україна буде пріоритетом

Фото: посольство Японії в Україні

Україна буде пріоритетом під час японського головування в групі «Великої сімки» (G7) у 2023 році, пообіцяв Генеральний директор Європейського бюро Міністерства закордонних справ Японії Накагоме Масаші

Про це він сказав під час зустрічі із заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою, пише пресслужба МЗС.

Так, Масаші підтвердив, що Японія продовжить надавати потужну гуманітарну підтримку та допомогу з розмінування.

Він наголосив:"Ми продовжимо згуртовувати G7 задля подальшої потужної підтримки України та підтримувати жорстку санкційну політику (проти рф)".

Довідка:

З початку повномасштабної війни країна допомагала Україні фінансово. Наприклад, у травні японський уряд оголосив про виділення грантової допомоги Україні на майже 166 мільйонів доларів у відповідь на потребу у гуманітарній підтримці українців.

Крім того, Японія запровадила санкції проти рф у відповідь на її агресію, а також проти білорусі. Загалом під санкції Японії вже потрапили близько 800 громадян росії, білорусі, представників окупаційного режиму на Луганщині й Донеччині, а також близько 300 російських компаній та організацій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: