fbpx
Сьогодні
19:00 06 Лис 2022

Наметові екоготелі почали виготовляти на Рівненщині

Молода компанія Glamping UA налагодила на Рівненщині виробництво глемпів. Це дерев'яні будівельні шатра, які можна використовувати як житло, кафе чи для розширення номерів готелю

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що на сьогодні компанія Glamping UA уже виготовила шатра для 19 туристичних локацій — глемпінгових містечок. У кожному будиночку є всі зручності: меблі, санвузол, кухня, WI-FI та кондиціонери. Підприємство уже співпрацює з Європою і планує вийти на американський ринок.

Для розвитку компанія використовувала і державні програми. Власники взяли грант 250 тис. гривень за програмою "Є-робота". За ці кошти змогли закупити сировину, створити додаткові робочі місця. У своїх проєктах вони максимально використовують продукцію місцевого виробника: від деталей до готових меблів.

Наголошується, що компанія Glamping UA започаткувала український ринок глемпінгу. І сьогодні ці рішення набувають нового значення. Такі конструкції можна звести за кілька годин і використовувати не лише як туристичну інфраструктуру, а й для прийому переселенців та як пункти обігріву.

У повідомленні говориться: "Сьогодні ми дивимося на виробництво на Рівненщині під різними кутами, адже з їхньою допомогою, можна забезпечити стабільне функціонування і життєдіяльність цілої області в зимовий період».

Довідка

Глемпінг означає розкішний відпочинок на природі. Він став особливо популярним серед туристів у 21-му столітті, які шукають готельну розкіш, а також пригодницький відпочинок у кемпінгу.

Глемпінг – це не просто шатро, а геокуполи чи будинки на деревах. Вони мають бути екологічними та не шкодити навколишньому середовищу.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: