fbpx
Сьогодні
14:44 06 Лис 2022

Через позицію Швейцарії у Бундестазі закликали переглянути ланцюги постачання боєприпасів Україні

Фото: З відкритих джерел

Через заборону Швейцарії надати Україні боєприпаси свого виробництва, у Бундестазі закликали переглянути ланцюги постачання боєприпасів для ЗСУ

Про це заявила голова комітету німецького Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман, пише Die Zeit.

Як зазначила посадовиця, Швейцарія двічі відмовилася передати Україні боєприпаси для німецьких танків Gepard з Німеччини. При цьому вона посилалася на власний нейтралітет "у відносинах росії та України".

Штрак-Ціммерман заявила, що Німеччина більше не може бути залежною через подібні вето.

"Що станеться, якщо на Німеччину чи одну з країн НАТО нападуть, а боєприпаси, виготовлені у Швейцарії, не поставлятимуть через цей "нейтралітет"?", — сказала голова комітету.

Штрак-Ціммерманн зазначила, що Бундесвер також отримує зі Швейцарії боєприпаси для:

  • своєї зенітної системи Mantis,
  • для бойової машини піхоти Puma,
  • бойових літаків Tornado та Eurofighter.

"З точки зору політики безпеки світ змінився з 24 лютого, і Німеччина повинна негайно перевірити відповідні маршрути доставки при замовленні боєприпасів та змінити або скоригувати їх, якщо це необхідно", наголосила вона.

Довідка

3 листопада уряд Швейцарії опублікував відповідь на лист Міністерки оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, яка просила надати приблизно 12 400 патронів калібру 35 мм швейцарського походження для німецьких танків Gepard, які Німеччина хоче передати Україні.

Та швейцарський уряд, як і червні, заявив про "нейтралітет у відносинах між росією та Україною" та відмовився допомогти.

Там заявили, що натомість ухвалили план допомоги для підтримки народу України взимку, за яким Швейцарія надає 100 мільйонів швейцарських франків на додаток до своїх гуманітарних зусиль в Україні та регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: