У Рівному встановлять намети з тепловими гарматами: навіщо це рішення

У обласному центрі Рівне встановлять намети, в яких мешканці зможуть перебувати цілодобово, у випадку відключення в їхніх оселях світла та тепла

Про це повідомляє "Рівне вечірнє".

У чому проблема?

Починаючи з 10 жовтня росія наносить ракетні удари та удари іранськими дронами по енергетичній інфраструктурі України.

Так, зранку 31 жовтня росія завдала ракетних ударів по десятках містах України.

Унаслідок пошкодження критичної інфраструктури є проблеми з електропостачанням на Київщині, Харківщині, Запорізькій області, Дніпропетровщині та ще кількох регіонах.

31 жовтня в Україні ввели екстрені відключення електроенергії у зв'язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами.

Як писала Рубрика, компанія ДТЕК Київські електромережі вже оновила графіки стабілізаційних відключень електроенергії у Києві: у компанії пояснили, що світло не обов'язково вимикатимуть на 12 годин.

Наразі, тисячі українців періодично не мають світла у своїх оселях. І немає ніякої гарантії що ворог на цьому зупиниться.

Яке рішення?

У Рівному вирішили встановити намети з тепловими гарматами, зазначають у виданні.

На площі Перемоги вже з'явився каркас величезного намету площею 500 квадратних метрів.

Обігрів намету забезпечать теплові гармати.

Фото: "Рівне вечірнє"

Намет на прохання міської влади надали благодійники – організація "Remar S.O.S". Окрім цього, у різних мікрорайонах Рівного планують розмістити принаймні ще два-три намети, але уже менших за розмірами.

А площу Перемоги для найбільшого обрали саме тому, що в цій частині міста оселилося багато переселенців.

Як це працює?

"Тут буде тепло, тут будуть вам раді й забезпечать їжею. Також тут можна буде отримати допомогу, зокрема медичну, для рівнян і переселенців.

Не можу чітко визначити спроможність цього намету, але потенційно – це тисячі людей. Ми працюємо з 72 країнами світу, починали з допомоги наркозалежним, а нині – біженцям.

Дехто з наших представників ще з 2014 року працює на Донбасі. У нас є досвід побудови таких великих наметів, два ми вже встановили в Чернівцях для прийому переселенців і з допомогою волонтерів годували тисячі людей щодня", – сказав представник організації "Remar S.O.S" Пол Вайт.

За словами міського голови рівного Олександра Третяка, намети встановлюватимуть у мікрорайонах "Північний" та "Ювілейний" і в центральній частині міста.

Це будуть місця для збору мешканців громади у разі потреби зігрітися, напитись гарячого чаю, отримати доступ до електроенергії, щоб зарядити телефони, павербанки.

Спочатку відкрити три намети планували з 1 листопада. Та як повідомили у пресслужбі міської ради, наразі ідею відтермінували – через відносно теплу погоду надворі.

Нагадаємо, що на випадок відсутності в будинках Києва електрики та опалення через російські обстріли міська влада Києва готується забезпечувати мешканців теплом у різні способи. В тому числі за допомогою теплових гармат.

Також раніше ми писали, що в Україні жителі територій, що постраждали від бойових дій, можуть безкоштовно отримати дрова, щоб мати можливість обігріти житло в осінньо-зимовий період.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський провів телефонні розмови з президентом Польщі та прем’єркою Естонії: про що говорили

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда обговорили кроки для якнайширшого залучення країн… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британська розвідка: в Україні на боці росії воюють близько 9000 чеченців

На сьогодні в чеченських підрозділах, які воюють в Україні на боці російської федерації, служать близько… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

На Донеччині війська рф скинули авіабомбу на житловий район Костянтинівки: поранено четверо людей

У понеділок, 6 травня, окупаційні війська здійснили авіаційний обстріл Костянтинівки, що в Донецькій області. В… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна виготовляє власні артснаряди, проте буде розраховувати на допомогу партнерів й надалі, – Камишін

Україна сама виробляє артилерійські боєприпаси. Однак Київ через величезні потреби Сил оборони розраховує на постачання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Після заяви Кемерона в рф істерика: погрожують ударами “по об’єктах Британії поза Україною”

Влада російської федерації рознервувалась після того, як глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що його… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.