fbpx
Сьогодні
12:20 05 Лис 2022

У Одесі завершилося голосування щодо демонтажу пам’ятника Катерині ІІ: більшість містян "за"

Фото: Суспільне. Одеса

У Одесі завершилося голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам'ятника Катерині II "Засновникам Одеси"

Про це пише Рубрика, посилаючись на  пресслужбу Одеської міськради та Facebook мера міста Геннадія Труханова.

"Переконаний, що результати вільного голосування на платформі "Соціально активний громадянин" будуть враховані депутатами міської ради, за якими залишається ухвалення остаточного рішення.

Особисто я голосуватиму "За" демонтаж пам'ятника та перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому.

Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку – у рамках загальноприйнятих демократичних норм і чинного українського законодавства", наголосив Труханов.

У міськраді теж повідомили про закінчення голосування.

"Завершено процедуру підбивання підсумків голосування присвяченого подальшій долі пам'ятника "Засновникам Одеси (Катерині II)", яке відбувалось на платформі "Соціально активний громадянин".

Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам'ятника з Катерининської площі", зазначили у міськраді.

За даними місцевої влади, наступний крок – винесення питання на найближчу сесію міської ради.

Довідка

Нагадаємо, що раніше були зареєстровані дві петиції щодо пам'ятника Катерині ІІ.

В одній пропонувалося просто його знести. Автор іншої петиції запропонував поставити на його місці скульптуру порно-актора Біллі Геррінґтона.

Президент Володимир Зеленський звернувся до міської ради Одеси із проханням розглянути пропозицію про знесення пам'ятника російській імператриці Катерині ІІ.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов у серпні заявив, що виступає проти знесення пам'ятника Катерині II.

Відповідно, 28 вересня в Одеській міській раді рішення про демонтаж та перенесення пам'ятника провалили.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловився за демонтаж пам'ятника Катерині ІІ, але рішенню міністерства має передувати звернення одеських депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: