fbpx
Сьогодні
11:50 05 Лис 2022

Президент України відповів на петицію про заборону діяльності російського шоубізу в Україні

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання, що порушені у петиції про заборону громадянам рф здійснювати творчу професійну діяльність в Україні, та вжити належних заходів

Про це пише Рубрика з посиланням на петицію на сайті Офісу президента.

Зазначають, що українське законодавство наразі вже обмежує:

  • трансляцію аудіовізуального контенту,
  • проведення гастрольних заходів,
  • використання музичного продукту, учасниками яких є громадяни рф.

Зеленський також зазначив, що Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії, яку очолюють керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та колишній радник президента США з нацбезпеки, посол Майкл Макфол, напрацювала Дорожню карту індивідуальних санкцій щодо російських пропагандистів, лідерів думок та артистів.

Це стосується тих, хто відкрито чи приховано генерують наративи російської пропаганди, а також поширюють брехню щодо війни рф проти України. Такою риторикою вони підтримуючи політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету та безпеки нашої країни.

Зеленський наголосив, що частина з таких росіян уже перебувають під санкціями в Україні та в інших країнах.

"Російська культура активно використовується пропагандистською машиною держави-агресора, що здійснює відкриту широкомасштабну військову агресію проти України, злочини проти людяності.

І нашими завданнями є розбудова цілісного національного культурного простору, його деколонізація, боротьба з проросійською пропагандою, очищення від російської та радянської спадщини, що закріплює в Україні російські пропагандистські наративи", відповів президент.

Зеленський зазначив, що надіслав петицію Шмигалю з проханням "доручити відповідно до компетенції опрацювати порушені в ній питання, вжити належних заходів реагування".

А також проінформувати про результати автора петиції.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що Україна працює над запровадженням міжнародних санкцій проти російських пропагандистів, лідерів думок та представників шоу-бізнесу, які підтримують терор проти нашої країни.

Рубрика:
Події Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: