fbpx
Сьогодні
12:31 05 Лис 2022

Що зробити, перш ніж іти у ліс, навіть якщо у вашій області це дозволено: поради від WWF-Україна

Фото: Рубрика

Ходити у ліс по гриби суворо заборонено у Черкаській, Київській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Вінницькій, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Донецькій, Луганській областях. В інших областях це можливо, але з обмеженнями 

У коментарі для "Рубрики" Ганна Лобченко, менеджерка напряму «Ліси» Всесвітнього фонду природи WWF-Україна перед візитом в ліс радить перепитати про безпечні маршрути та обмеження у таких осіб:

  • Точною інформацією про заміновані об'єкти володіють очільники громади, представники територіальної оборони та відповідні сили ЗСУ. І в разі потреби, наприклад, рекреації, можна звернутися до громади із запитом про визначення небезпечної зони. 
  • Інформацію також можна подивитися на інтерактивній мапі ДСНС https://mine.dsns.gov.ua/ або в мобільному застосунку "Розмінування України". 
  • Рекреаційні пункти лісівників, розташовані біля доріг та озер є безпечними. Інформацію про них можна отримати в найближчому лісгоспі. 
  • Те саме в установах природно-заповідного фонду — інформацію можна отримати в конторі заповідника або національного природного парку, там вам порадять безпечні маршрути. 

Є хороша новина: зараз Державне агентство лісових ресурсів України реалізує програму створення безпечних місць відпочинку в лісах у співпраці місцевими органами ДСНС та місцевою владою. Відвідування цих рекреаційних пунктів державних лісогосподарських підприємств — найкращий спосіб безпечно відпочити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: