fbpx
Сьогодні
17:51 05 Лис 2022

Чергове викрадення дітей: із херсонського інтернату окупанти вихованців перевезли до психіатричної лікарні в Криму

Фото: Телеграм/Денісова

Вихованців з «Олешківського дитячого будинку-інтернату» Херсонської області до клінічної психіатричної лікарні в Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму вивезли загарбники

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен заявив, що «отримав перевірену інформацію» про чергове вивезення дітей з херсонського інтернату віком від 9 до 17 років. Зокрема, він опублікував частину відповідного «наказу».

Лубінець пише: «Окупаційна влада Херсонщини надалі продовжує порушувати Конвенцію ООН про права дитини та Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни. Незаконний директор дитячого закладу вчиняє відкритий геноцид та депортує дітей України до тимчасово окупованої території АР Крим».

Омбудсмен оголосив про звернення до правоохоронних органів за цим фактом для фіксації чергового злочину росії.

російські окупанти викрадають дітей з України.

Довідка:

Це не вперше росія вивозить українських дітей із захоплених територій. Зазвичай окупанти примусово вивозять дітлахів, навіть якщо у них є батьки. Утім протягом останнього місяця надходили повідомлення, що окупанти не віддають дітей, яких вивезли «на відпочинок» до росії нібито за згоди батьків. Такі випадки фіксували, зокрема у Херсонській, Харківській та Запорізькій областях.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликає кожного, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до рф, телефонувати до Національного інформаційного бюро на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: