fbpx
Сьогодні
11:50 04 Лис 2022

В Україну прибув міністр юстиції Німеччини

English version here

Міністр юстиції ФРН Марко Бушманн прибув 4 листопада з візитом в Україну.

Про це повідомляється у Твітері міністерства.

"Ми твердо стоїмо на боці України. Федеральний міністр юстиції Марко Бушманн виїхав минулої ночі, щоб відвідати країну. Ясно одне: ми надаємо фінансову, військову та гуманітарну підтримку – і будемо це робити. Ми не відмовимося від свободи і справедливості!", – йдеться у дописі.

У програмі візиту – переговори з українською владою та правозахисниками.

Основною темою переговорів є міжнародне переслідування воєнних злочинців. Німеччина хоче надати підтримку Україні в цьому питанні, німецьке законодавство передбачає можливість переслідування злочинців за злочини, скоєні не на території ФРН.

Слід згадати, що під час візиту до ООН у жовтні Бушманн наголошував, що «свобода та безпека у світі мають майбутнє лише тоді, коли міжнародна спільнота поставить росію на її місце».

Окрім того, сторони обговорять плани співпраці у сфері юстиції, в тому числі з огляду на майбутній вступ України до ЄС.

Німецьке правосуддя вже має досвід переслідування військових злочинів, скоєних за кордоном. Так, у січні Вищий регіональний суд Кобленца засудив до довічного ув'язнення колишнього начальника відділу допиту у в'язниці спецслужб Сирії.

Україна виступає за створення спеціального трибуналу для переслідування російських громадян за скоєння воєнних злочинів в Україні. Києв вважає, що трибунал має розглядати злочин агресії за міжнародним правом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: