fbpx
Сьогодні
16:05 04 Лис 2022

У Львові мешканцям багатоповерхівок, які купили електрогенератори, повертатимуть 50% їхньої вартості: як працює це рішення

Міська влада повертатиме половину вартості генератора лише в тому випадку, коли він коштуватиме не більше 30 000 гривень. 

Про це повідомляє Львівська міська рада. 

У чому проблема?

Через те, що ворог пошкодив близько 40% всієї енергосистеми України, відбуваються аварійні і погодинні відключення електрики, тому українці масово шукають альтернативи. Деякі ОСББ самостійно купили генератори і застосовували їх в роботі, коли були проблеми з електропостачання. Проте для багатьох будинків фінансово складно придбати генератор.

Яке рішення? 

У Львові міська влада повертатиме 50% вартості генераторів, які будуть купувати мешканці багатоповерхівок.

Для цього ухвалили відповідну програму відшкодування вартості, що діятиме під час воєнного стану. Розраховувати на відшкодування можуть ОСББ, керівні компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

Міська влада повертатиме половину вартості генератора лише в тому випадку, коли він коштуватиме не більше 30 000 гривень. Також мінімальна потужність генератора має бути від трьох кіловат на годину.

Як це працює?

Для того, щоб відшкодувати 50% вартості генератора, спочатку треба оплатити його через банк, а потім подати документи через ЦНАП чи сервіс електронних звернень.

Йдеться про такі документи:

  • заяву на часткове відшкодування коштів;
  • копії платіжних документів та технічних характеристик генератора із зазначенням серійного номера;
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Далі комісія розгляне звернення та визначить, чи відповідають учасники вимогам програми, і віддасть протокол на розгляд районній адміністрації. Подавати заяви можна буде з наступного тижня, тобто з 7 листопада, зазначають у міській раді. Там передбачають, що процедура розгляду заяви і ухвалення рішення триватиме до десяти днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: