fbpx
Сьогодні
17:18 04 Лис 2022

"Ліси будуть розміновувати в останню чергу": що ви точно не помітите, якщо будете збирати гриби у заборонених областях

Експертка з WWF-Україна пояснила, чому збирати гриби небезпечно

Ходити у ліс по гриби суворо заборонено у Черкаській, Київській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Вінницькій, Миколаївській, Одеській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Донецькій, Луганській областях. На територіях, де велись бойові дії це смертельно небезпечно. 

Є території, навіть у ніби безпечних областях, які мають певні попереджувальні військово-тактичні об'єкти, тому їх відвідування також заборонене з міркувань державної безпеки. Сьогодні служби ДСНС мають певну пріоритетність у порядку розмінування території. Як правило, це населені пункти, прилеглі території та інфраструктурні об'єкти. Ліси будуть розміновуватись в останню чергу.

Ось так виглядають "жабки" — небезпечні вибухівки, які залишають по собі росіяни. Натрапити на таку вкрай небезпечно, а помітити — дуже важко.

"Ворог заклав вибухонебезпечні пристрої так, щоб їх було важко знайти. Наприклад, розтяжки можуть бути зовсім непомітними, протипіхотні міни зливатися з листям, а протитанкові міни знаходяться у глибших шарах ґрунту. Побачити у лісі міни та інші вибухонебезпечні предмети надзвичайно важко", — пояснює Ганна Лобченко,  менеджерка напряму «Ліси» Всесвітнього фонду природи WWF-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: