fbpx
Сьогодні
13:18 04 Лис 2022

Прогноз погоди на вихідні 5–6 листопада: вікенд у відтінках сірого

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у більшості областей буде типовою листопадовою, тобто похмурою. Але не забувайте: навіть у найсірішому небі завжди можна знайти красу, а в найсірішому дні — привід для радості.

  • Погода у суботу 5 листопада

На Закарпатті, у Криму та південних областях стовпчики термометрів покажуть +11…+13 °С, у Запорізькій, Кіровоградській та Львівській областях — до +10 °С, у Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Волинській, Рівненській, Вінницькій, Київській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях — до +9 °С. У решті регіонів повітря прогріється до +5…+7 °С.

Небо у більшості регіонів країни буде затягнуто важкими сірими хмарами, хоча дощ із них проллється лише на Донеччині. А жителі Сумської, Чернігівської, Черкаської та Кіровоградської областей з великою імовірністю зможуть порадіти сонячним променям.

  • Погода в неділю 6 листопада

В Одеській, Закарпатській та Чернівецькій областях очікується +10…+12 °С. У західних областях повітря прогріється до +9 °С, у центральних та південно-східних — до +7 °С, у північних та східних — до +5 °С.

Майже всюди погода буде похмурою. Лише у Полтавській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській та Донецькій областях можна розраховувати на мінливу хмарність, а в Запорізькій взагалі буде сонячно.

  • Погода в понеділок 7 листопада

Тиждень розпочнеться у сірих тонах. У західних регіонах синоптики прогнозують +9…+11 °С. На півдні країни стовпчики термометрів не піднімуться вище за +9 °С, у центрі — +7 °С, на сході — +6 °С.

Ясною погода на початку тижня буде лише в Луганській області. В решті регіонів небо затягнуть хмари, але є шанс, що у Донецькій, Вінницькій, Хмельницькій та Запорізькій областях крізь них зрідка пробиватиметься сонце.

Незважаючи на високу хмарність, опадів не очікується.

  • Магнітні бурі

У суботу, 5 листопада, на українців чекає незначна магнітна буря. Всім сердечникам радимо цього дня відмовитися від надмірної фізичної активності та заздалегідь провести ревізію домашніх аптечок на наявність усіх необхідних медикаментів.

  • Народні прикмети та вірування

Вважалося, що дощ чи сніг на Якова, 5 листопада, гарантує багатий урожай наступного року.

Якщо вранці 6 листопада землю вкривав густий туман, наші предки очікували на потепління. Великі зграї ворон і галок на деревах незабаром віщували снігопад. Якщо ж день закінчувався золотаво-жовтогарячим заходом, готувалися до затяжних дощів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: