fbpx
Сьогодні
14:28 02 Лис 2022

ЗАЕС відновила теплопостачання окупованого Енергодару: у мешканців з'явилась гаряча вода

У тимчасово окупованому Енергодарі, 2 листопада, завдяки роботі українського персоналу відновлено теплопостачання: у житлових будинках з'явилась гаряча вода

Про це повідомили в "Енергоатомі".

У компанії зазначили, що це стало можливим після переведення двох блоків станції у стан гарячого зупину.

"Зараз працівники Запорізької АЕС продовжують виконувати роботи із запуску систем для відновлення теплопостачання в місті Енергодар.

Наразі температура води становить 51 градус за Цельсієм. Цього недостатньо для забезпечення Енергодару теплопостачанням та гарячою водою в повному обсязі.

Однак навіть така температура дає можливість уберегти комунальні мережі міста від пошкодження у разі настання холодів", повідомляють у Енергоатомі.

У компанії нагадали, що ще з травня тепло- та водопостачання енергодарців забезпечує Запорізька АЕС, а не Запорізька ТЕС. Її довелося зупинити через терористичні дії російських загарбників.

"Внаслідок постійних обстрілів ЗАЕС військовими рф та руйнування енергетичної інфраструктури 11 вересня Запорізька АЕС була повністю зупинена", – нагадали в держкомпанії.

Довідка

Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними НАЕК "Енергоатом", загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: