fbpx
Сьогодні
12:37 02 Лис 2022

У росії мобілізовані із Чувашії вийшли на протест, бо їм не платять: ОМОН вже заспокоїв, – ЗМІ

В Ульяновській області росії понад 100 мобілізованих із Чувашії, через не отримання обіцяних путіним виплат, вийшли на акцію протесту

Про це повідомляє російське видання Медуза з посиланням на звернення мобілізованих, опубліковане проектом Gulagu.net і анонімними Telegram-каналами Чувашії.

Як зазначили у виданні, протестууальників вже "заспокоїли" рогвардія та бійці ОМОНу.

На відеозаписі мобілізовані почали скаржатися, що не отримали ні одноразових виплат в розмірі 300 тисяч, ні грошове забезпечення у 195 тисяч рублів, яке обіцяв диктатор росії.

"Ми, ризикуючи власним життям, йдемо на вірну смерть задля вашої безпеки та мирного життя! Наша держава відмовляється виплатити нам грошові кошти в розмірі 195 тисяч рублів, які нам обіцяв президент Володимир Путін!

Заради чого тоді нам іти воювати за цю державу, залишивши свої сім'ї без підтримки?! Ми відмовляємося від участі в "спеціальній військовій операції" і будемо домагатися справедливості, поки нам не виплатять грошові кошти, обіцяні нашим урядом на чолі з президентом рф!", наголосили мобілізовані у відеозверненні.

Telegram-канал, на який посилається "Медуза", стверджує, що мобілізованих уже "заспокоїли", оскільки в навчальний центр направили бійців ОМОНу і Рросгвардії.

Довідка

Як повідомляють російські ЗМІ, 19 жовтня путін підписав указ, згідно з яким грошова винагорода мобілізованого після зарахування в частину має становити не менше 195 тисяч рублів.

Путін стверджував, що виплати мають відбуватися і під час так званого "навчання" мобілізованих військовослужбовців. Указ набув чинності з 1 листопада.

28 жовтня міністр оборони рф сергій шойгу доповів президенту росії володимиру путіну, що нібито часткова мобілізація завершилася і в Україну відправили вже 82 тисячі мобілізованих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: