fbpx
Сьогодні
15:45 02 Лис 2022

У Лісабоні під час технологічної конференції Зеленська закликала IT-фахівців допомагати Україні

English version here

Фото: Фейсбук/ Олена Зеленська

У столиці Португалії Лісабоні перша леді Олена Зеленська мала честь відкрити найбільшу європейську технологічну конференцію Web Summit 2022, під час якої закликала IT-фахівців з усього світу допомагати Україні

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Олени Зеленської.

"Дрон-камікадзе, що недавно поцілив у київський будинок, убив у ньому молодого айтівця та його вагітну дружину. Тим часом російську зброю, яка щодня вбиває й калічить дорослих і маленьких українців, наводять на мирні мішені російські IT-фахівці…

Повномасштабна війна, яку росія розв'язала проти нас, – це зокрема й війна технологій, які агресор використовує, щоб убивати нас.

Розповіла про це незвичній для мене аудиторії – IT-фахівцям з усього світу, які зібралися в Лісабоні на найбільшій європейській технологічній конференції Web Summit 2022", зазначила дружина президента у повідомленні.

Зеленська також наголосила, вона "радо прийняла запрошення відкрити цей захід, бо саме його учасникам визначати, у який бік рухатимуть світ технологічні розробки. Підтримають російський терор чи зупинять його, допоможуть врятувати людей і цивілізацію".

Під час свого виступу перша леді закликала присутніх "допомагати життю, а не вбивству. Отже – допомагати Україні".

Перша леді навела приклад зі сферу протезування. На сьогодні, за її словами, це також є "справжніми високими технологіями". Перша леді наголосила на великій потребі України в протезах для людей, які втрачають кінцівки під час російських обстрілів.

"Нам потрібна потужна кібербезпека, стійкість усіх наших цифрових систем. І нам потрібні технології для відновлення, бо ми вже почали відбудовувати країну", підкреслила дружина президента.

Лісабон, Зеленська на конференції айтішників

Фото: Фейсбук/ Олена Зеленська

Зеленська висловила подяку Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) за сприяння в підготовці цього візиту.

Вона наголосила, що вірить: майбутнє – за технологіями, які працюють за, а не проти життя.

"Бо інакше в усього світу просто немає майбутнього",  додала Зеленська.

Довідка

Web Summit є найбільшою технологічною конференцією у світі. Проходить 1-4 листопада в Лісабоні (Португалія).

Україна цьогоріч вдруге представить на Web Summit власний павільйон. Топові стартапи, фонди, ІТ-компанії та держава спільно презентують українську техекосистему світовому ІТ-ком'юніті.

Передбачають участь у заході понад 70 тисяч відвідувачів, понад двох тисяч стартапів і понад 900 спікерів, серед яких – представники найбільших компаній світу: Apple, Google, Amazon, OpenSea, Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: