fbpx
Сьогодні
15:12 02 Лис 2022

Постачала обладнання для оборонпрому рф: правохоронці оголосили підозру доньці ексміністра оборони України

Фото: Womanmagazine

Правоохоронці повідомили про підозру доньці ексміністра оборони України Павла Лєбєдєва, яка є власницею підприємств, що постачали обладнання для ворожої оборонної промисловості

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської міської прокуратури, СБУ, поліції.

Як зазначають, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру власниці підприємств, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ.

Альоні Лєбєдєвій інкриміновано організацію фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, 39-річна киянка – донька ексміністра, який наразі перебуває у розшуку за державну зраду, є кінцевим бенефіціарним власником ряду підприємств, що здійснюють діяльність на території України.

Одне з них через підконтрольні підприємства, зареєстровані на території держави-агресора займалося постачанням та збутом обладнання для оборонно-промислового комплексу рф.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження підозрюваної.

Нагадаємо, що в червні 2022 року в межах цього ж провадження за клопотанням прокуратури суд заарештував та передав в управління АРМА 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 млн грн, що належать підприємствам родини Лєбєдєва.

Також накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників.

Зокрема, заарештовано:

  • 30 земельних ділянок,
  • 30 об'єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів,
  • корпоративні права 22 суб'єктів господарювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: