fbpx
Сьогодні
18:56 01 Лис 2022

Ворожа ІПСО не спрацювала : Міноборони спростовує злам ІТ-системи ЗСУ

Фото Unsplash

ІТ-система ситуаційної обізнаності Збройних сил України працює стабільно, несанкціонованих проникнень не зафіксовано.

Про це Міністерство оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні російськими пропагандистськими ресурсами розпочата нова інформаційно-психологічна операція ворога (ІПСО), а саме – шириться інформація про нібито злам системи ситуаційної обізнаності, що використовується Збройними силами України", – ідеться в повідомленні.

Як підкреслили у Міноборони, не випадково росія саме зараз розпочала ІПСО, адже нещодавно оновлена версія цієї системи була успішно представлена на щорічній конференції експертів та розробників NATO Tide Sprint. Тому ворог невдовзі після цього з метою дискредитації почав атакувати систему і поширювати мережею пропагандистських ресурсів інформацію про нібито злам та доступ до її даних.

"Щоб припинити підхоплення дезінформації ворога вітчизняними інформаційними ресурсами, Міністерство оборони України повідомляє, що система працює стабільно, дані в ній надійно захищені і несанкціонованих проникнень не зафіксовано. У Міноборони над захистом системи працюють найкращі ІТ-розробники та фахівці з кібербезпеки, які моніторять ворожу активність в режимі реального часу", – ідеться в повідомленні.

У Міністерстві оборони підкреслили, що усвідомлюють, що інформаційні системи та інструменти, які застосовують українські захисники, є стратегічною ціллю для росії, як і критична або енергетична інфраструктура країни.

В оборонному відомстві констатують, що ця ІПСО ворога є провальною.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: