fbpx
Сьогодні
22:44 31 Жов 2022

Ударна флотилія США йде до берегів Європи

Сполучені Штати Америки розширюють присутність військово-морських сил у Європі після виходу рф із «зернової угоди», в рамках якої з початку серпня 8 млн тонн зерна було вивезено з українських портів

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на дані стеження за кораблями.

До Європи йде авіаносна ударна група ВМС США на чолі з новим атомним авіаносцем USS Gerald Ford, — UK Defence Journal

Присутність військово-морських сил у Європі, США розширюють після виходу росії із «зернової угоди».

Авіаносець, водотоннажністю майже 100 000 тонн, слідує разом з ракетним крейсером і ударним атомним підводним човном, на його борту – 90 літаків та гелікоптерів, включаючи винищувачі-бомбардувальники F-35C. Імовірно, група має прибути на британську військово-морську базу в Портсмуті на півдні Англії в середині листопада.

Ударна група стане другою, розміщеною в європейському регіоні, де з кінця серпня біля берегів Хорватії вже знаходиться атомний авіаносець USS George Bush. Його супроводжують ракетний крейсер USS Leyte Gulf і чотири есмінці (USS Nitze, USS Farragut, USS Truxtun і USS Delbert Black), а також атомний підводний човен з крилатими ракетами Tomahawk.

Ще один авіаносець, який у жовтні брав участь у навчаннях НАТО, після чого зайшов до канадського порту Галіфакс, вирушає до берегів Європи.

Тим часом ще один член НАТО – Туреччина – кидає виклик кремлю в Чорному морі, обіцяючи забезпечити вивезення зерна з України всупереч виходу росії з угоди.

Офіційна росія в суботу афішувала свій вихід з «зернової угоди» на невизначений термін, після «українських ударів» по базі у Севастополі. Але незважаючи на це, судна із зерном продовжують виходити з українських портів.

На понеділок, 31 жовтня, при узгодженні з Туреччиною заплановано прохід морським гуманітарним коридором 16 суден: 12 зерновозів вирушать з України, а чотири прибудуть в українські порти для завантаження.

Російська сторона «повідомила» про те, що угода продовжує діяти без її участі, заявив у неділю Спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі, створений для огляду суден із зерном.

Читайте ежедневную хронику войны от "Рубрики" — важнейшие новости обороны от российской агрессии и решения для победы собраны здесь.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: