fbpx
Сьогодні
20:54 31 Жов 2022

Кабмін ухвалив проект бюджету на 2023 рік до другого читання

Кабмін схвалив проєкт бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів, тепер Уряд очікує на швидке голосування проєкту бюджету у Верховній раді

Про це повідомив у Telegram прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, до другого читання уряд скоригував прогноз зростання ВВП на 2023 рік в бік консервативного сценарію (3,2% замість 4,6%). Прогноз інфляції зменшили з 30% до 28%.

Бюджет-2023 планується з урахуванням 1,3 трлн грн доходів. Завдяки скоригованим макропоказникам та податковим змінам пропонуємо збільшити дохідну частину на понад 50 млрд грн.

Шмигаль наголосив: "Видатки складатимуть 2,6 трлн грн. Ми збільшили обсяги видатків на виплати пенсій, на ліквідацію наслідків збройної агресії Росії (будівництво, ремонти, купівля людям житла), на наукову й науково-технічну діяльність, на пільгові іпотечні кредити ВПО. Загалом до другого читання в проєкті держбюджету видаткова частина зросла на 66,8 млрд грн".

Він додав, що дефіцит держбюджету наступного року складе понад 20% ВВП: "Будемо покривати його за рахунок допомоги партнерів. Нам потрібно залучити 38 млрд доларів. Отримаємо їх від ЄС, США, МВФ та інших донорів".

Прем'єр уточнив: "Пріоритет №1 – безпека й оборона – залишається незмінним. Спрямовуємо на боротьбу з окупантами понад 1 трлн грн, це більше 18% ВВП. Фінансуємо українську армію самостійно за рахунок внутрішніх ресурсів".

"Тепер очікуємо на швидке голосування проєкту бюджету у Верховній Раді", – написав Шмигаль.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: