fbpx
Сьогодні
12:34 30 Жов 2022

ЗМІ: Стався злам телефону експрем'єрки Британії Трасс, уряд закликали провести розслідування

Фото: Getty Images

Журналісти закликають Уряд Великої Британії розпочати розслідування щодо ймовірного зламу телефону  Ліз Трасс, коли вона очолювала Міністерство закордонних справ

Про це інформує The Guardian.

Про злам телефону експрем'єрки повідомив таблоїд Daily Mail, який відносять до «жовтої преси». Видання заявило, що особистий телефон Трасс був зламаний кремлівськими агентами та «настільки скомпрометований, що його помістили до замкненого сейфа в безпечному місці».

Daily Mail заявляє, що через телефон Ліз Трасс шпигуни отримали доступ до секретного обміну повідомленнями з ключовими міжнародними партнерами. Вважається, що вони включали дискусії з міністрами закордонних справ про війну в Україні, зокрема щодо постачання зброї.

Таблоїд пише, нібито Трасс була змушена змінити номер мобільного телефону, яким вона користувалася понад 10 років, незадовго до того, як стати прем'єр-міністеркою.

Зазначається, що злам телефону виявили влітку, коли в Консервативній партії вже почалася кампанія за лідерство та посаду прем'єр-міністра. Тоді Трасс ще була главою МЗС, а Борис Джонсон «допрацьовував» на посаді прем'єра. За даними ЗМІ, Джонсон і Секретар Кабінету міністрів Великої Британії Саймон Кейс тоді нібито приховали деталі справи.

Попри те що Daily Mail посилається на неназвані джерела, опозиційні британські партії вимагають розслідування ймовірного зламу.

Тіньова міністерка внутрішніх справ від Лейбористської партії Іветт Купер заявила, що питання нацбезпеки, пов'язані з подібною атакою ворожої держави, мають бути надзвичайно серйозно сприйняті розвідкою та службою безпеки країни.

«Є також серйозні питання безпеки щодо того, чому і як ця інформація була оприлюднена просто зараз, які також повинні бути терміново досліджені», — сказала вона.

Речник британського уряду заявив журналістам, що уряд має надійні системи захисту від кіберзагроз, які включають регулярні брифінги з питань безпеки для міністрів і поради щодо захисту їхніх особистих даних і пом'якшення кіберзагроз. Водночас він заявив, що уряд «не коментує заходи безпеки окремих осіб».

Рубрика писала, що Ліз Трасс склала повноваження прем'єр-міністра Великої Британії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: