fbpx
Сьогодні
14:45 30 Жов 2022

З 31 жовтня на Харківщині розпочнуть застосовувати віялові вимкнення: буде 12 черг по 3 години

Фото: З відкритих джерел

З 31 жовтня у Харківській області теж відбудеться застосування віялових вимкнень світла. Проте, це не буде стосуватися деокупованих населених пунктів

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області повідомив, що обласна військова адміністрація та обленерго вже розробили графік вимкнень на Харківщині.

Голова ОВА наголосив, що загалом буде 12 черг тривалістю по 3 години кожна. Початок вимкнення буде о 7:00, а кінець — о 22:00. Черги не будуть розведені в часі — одночасно світло вимикатимуть у 1-3 черг.

Також влада індивідувально веде переговори з підприємствами, адже деякі виробництва не можуть зупиняти процеси.

Віялові вимкнення електроенергії

Нагадаємо, що російські війська напротязі жовтня поточного року наносили удари по енергетичній інфраструктурі країни. Після таких атак деякі об'єкти були пошкоджені, також є такі, що майже знищені.

Тому, у низці регіонів України запровадили вимушені вимкнення світла для усунення наслідків російських атак по енергетичній інфраструктурі. Наприклад, у Києві та області після атаки 27 жовтня виник дефіцит потужності у 30% споживання.

інфографіка, електроенергія

Фото: Укренерго

Людей закликають помірно споживати електроенергію: вмикати енергомісткі прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Диспетчери "Укренерго" ухвалюють рішення про тимчасові вимкнення, якщо бачать, що в певному регіоні зростає споживання, а найближчим часом туди неможливо доправити більше електроенергії через завдану росією шкоду.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: