fbpx
Сьогодні
10:53 30 Жов 2022

У британській розвідці вважають, що до лав ПВК Вагнера також набирають новобранців, хворих на ВІЛ та гепатит С

ПВК Вагнера, під час набору новобранців на війну в Україну, все менше зважає на якості бійців, яких наймає, оскільки прагне загітувати якомога більше

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 30 жовтня.

У британській розвідці зазначили, що російський олігарх Євгеній Пригожин, що організував ПВК Вагнера, днями фактично визнав, що вони змінили свої критерії відбору.

З його слів, наразі набирають у тому числі і засуджених за скоєння злочинів та людей з серйозними хворобами, як ВІЛ та гепатит С.

Британські розвідники наголошують, що раніше у попередніх конфліктах, де залучали цих найманців, ПВК Вагнера підтримувала досить вимогливі критерії відбору новобранців.

І зазвичай більшість набраних на службу раніше були військовими регулярної російської армії.

Наразі, як вважають у британській розвідці, набирають в'язнів із серйозними хворобами. Це "підкреслює підхід, який пріоритизує кількість над досвідом чи якістю".

"Пригожин нещодавно говорив про плани створити 200-кілометрову оборонну "лінію Вагнера" на сході України. Для цього потрібні були б значні трудові ресурси.

Тож цілком можливо, що частина новобранців з-поміж ув'язнених початково будуть залучені для будівництва ліній оборони", підкреслили у розвідці.

Раніше у огляді розповідали, що британська розвідка бачить ознаки намірів рф прискорити вихід з Херсона.

Напередодні британська розвідка заявила, що через недоукомплектованість і погану підготовку сили рф переходять в оборону на більшості ділянок лінії фронту в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: