fbpx
Сьогодні
15:04 30 Жов 2022

Шахти працюють на максимумі, щоб забезпечити вугіллям ТЕС взимку, - ДТЕК Енерго

Шахтарі "ДТЕК Енерго" роблять все можливе для того, щоб видобути якнайбільше необхідного вугілля для проходження найважчого з усіх років опалювального сезону через війну

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Facebook генерального директора "ДТЕК Енерго" Ільдара Салєєва.

Зі слів директора, компанія думає не тільки про цей опалювальний сезон, але й планує наступні роки. Тому у "ДТЕК Енерго" вирішили питання продовження роботи однієї шахти, яку планували закривати. Це дасть Україні більше вугілля.

"Ця копальня декілька місяців тому отримала друге життя. Через складні гірничо-геологічні умови вона мала завершувати роботу у найближчі роки.

Але країні потрібне вугілля, щоб втримати енергосистему й протистояти агресору. Тож ми знайшли технологічні рішення, що дозволили подовжити роботу цієї шахти ще принаймні на п'ять-шість років.

А це щонайменше плюс 5 млн тонн вугілля для української енергетики", підкреслив Салєєв.

Директор також зазначив, що шахтарі розуміють ситуацію в країні і не бідкаються, працюють на межі можливого.

"Наші шахтарі завжди концентруються на вирішенні проблем та подоланні перешкод і не бідкаються на несприятливі обставини.

Вони роблять все залежне, щоб забезпечити країну необхідним паливом напередодні зими. Саме зараз видобуток ведеться зі 20 лав одночасно", нагошлосив Салєєв.

Нагадаємо, крім забезпечення паливом власних ТЕС "ДТЕК Енерго" також відвантажив державним теплоелектростанціям майже 100 тисяч тонн вугілля.

Як заявили в компанії, додаткові обсяги палива допоможуть державній генерації надійніше підготуватися до початку та проходження опалювального сезону.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: